Selasa, 3 Mei 2011

SIyeSly Akn Mengambil Siyes

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Kali ni blog aku akan di update sebab sudah berholidayu di rumah dalam jangka masa yang agak panjang gak la. Selepas membuat Latihan Mengajar di Kulim aku merancang nak keje dulu sementara dan pastikan keje ni keje yang takde kena mengena dengan mengajar sebab nak rehat jap dari mengadap budak-budak ni...hahhaa..

Dalam sebulan ni aku nak cite sikit pengalaman masa membuat praktikal kat Kulim. Ada yang sedih dan ada yang menarik. Sok start la, malam ni nak cari idea pe nak post sok...


gambar di amik dri Mr Google


Jumaat, 14 Januari 2011

BuanG Habuk Jap

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Rasanye tak lambat lagi nak cakap yang aku selamat sampai kat Kulim dan akan membuat praktikal mengajar kat sini. Malam ni lepak kat McD dengan abang aku sekeluarga. Tak banyak nak cite malam ni sebab idea masih takde lagi..


Credit: Google


Kali ni aku dapat sambut birthday anak buah aku buat kali pertama walaupun yang ke 2... 10.01.11 tu adalah tarikh birthday anak buah aku ni..

sangat suka dengan upin dan ipin


Muke berharap untuk makan kek...

Tu je kot.

sekian.


Rabu, 29 Disember 2010

TaNah TumPahnyA DaRahku!!!

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Perghh!! malam ni perlawanan antara Indonesia vs Malaysia kat Stadium Gelora Bung Karno. Aritu tengok dengan abah aku bila gol je aku melompat-lompat,hahaha...Punye r seronok tengok..



Kalau Malaysia boleh kekalkan permaianan macam kat Stadium Bukit Jalil tempoh hari mesti boleh menang punya. Malaysia mungkin pakai jersi Kuning kot sebab aritu dah pakai jersi biru dan kemungkinan besar lautan merah akan memenuhi stadium tersebut.

Pape pun Gudluck 4 Malaysia Team!!!

Malaysia Boleh!!!


TiKa DirIku BerhOlidAy Part 2

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Cerita holiday aku kembali bersambung dengan menceritakan holiday aku kat Kuala Lipis. Untuk makluman kampung aku kat Kuala Lipis so memang kalau cuti semester je aku balik kampung. Lagi satu selain nama KL tu digunakan untuk Kuala Lumpur dan Kuala Lipis, Kl jugak digunakan nama tempat Kuala Lanar yang dekat Kuala Lipis gak....

Aku pi bandar Lipis sebab nak setelkan pasal hal tanah dan apa yang uniknya Pejabat Tanah kat kuala Lipis ni bangunan yang lama tapi di cat baru. Cantik dan kemas.


Ni gambar sempat la ambil sebab nampak smart je..

Lepas tu esoknye aku pi pasar sehari Dong kat Raub. Apa yang uniknye pasar ni adalah kebanyakan peniaga sayurnya berniaga di atas jalan. Bagi aku ni lagi mesra dan jimat kos. Ada lagi gambar aku snap kat bawah ni.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...